SÝROVÝ TÝDEN: sladká tečka na závěr

Vaření a recepty 24. února 2013

Kouskům minimozzarelly se lidově přezdívá třešinky. Nabízíme vám recept, který je jakousi třešničkou na dortu a stylově uzavírá náš sýrový týden.

Pečená minimozzarella

Potřebujete:

10 kousků mozzarelly

5 plátků tyrolského špeku

10 listů červené čekanky (radicchia)

2 rajčata

10 stonků pažitky

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce balzamikového octa

sůl

lístky rukoly na doplnění

Postup přípravy:

  1. Listy červené čekanky krátce spařte ve vroucí osolené vodě, prudce je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte odkapat. Stejně upravte i stonky pažitky. Listy rozložte na prkénko a do středu každého položte třešinku mozzarelly zabalenou v polovině plátku špeku. Pak list s náplní stočte do měšce a ovažte ho stonkem pažitky. Měšce naskládejte do pekáčku vymazaného olivovým olejem a vložte na 5 minut do trouby vyhřáté na 250 °C.

  2. Z rajčat nakrájejte deset plátků a rozdělte je na talíře. Na každý plátek položte jeden upečený měšec a ten propíchněte ozdobným párátkem. Porce doplňte lístky rukoly, pokapejte balzamikovým octem a podávejte s pečivem.