Pečená minimozzarella
Potřebujete:
10 kousků mozzarelly
5 plátků tyrolského špeku
10 listů červené čekanky (radicchia)
2 rajčata
10 stonků pažitky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
sůl
lístky rukoly na doplnění
Postup přípravy:
Listy červené čekanky krátce spařte ve vroucí osolené vodě, prudce je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte odkapat. Stejně upravte i stonky pažitky. Listy rozložte na prkénko a do středu každého položte třešinku mozzarelly zabalenou v polovině plátku špeku. Pak list s náplní stočte do měšce a ovažte ho stonkem pažitky. Měšce naskládejte do pekáčku vymazaného olivovým olejem a vložte na 5 minut do trouby vyhřáté na 250 °C.
Z rajčat nakrájejte deset plátků a rozdělte je na talíře. Na každý plátek položte jeden upečený měšec a ten propíchněte ozdobným párátkem. Porce doplňte lístky rukoly, pokapejte balzamikovým octem a podávejte s pečivem.