Mořský vlk pečený s rajčátky
Potřebujete:
2 celé kusy mořského vlka
500 g ve slupce uvařených malých brambor
4 stonky malých žlutých rajčátek
1 limetku
50 g černých oliv bez pecek
1 dl bílého vína
1 dl olivového oleje
3 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce medu
několik snítek čerstvého tymiánu, rozmarýnu a bazalky
mletý pepř
sůl
nakrájenou pažitku na posypání
Postup přípravy:
Ryby očistěte, omyjte, osušte, osolte je, opepřete, pokapejte šťávou z limetky a nechte hodinu odležet v chladu. Čerstvé bylinky nasekejte a promíchejte s částí olivového oleje. Odleželé ryby rozložte na plech, obložte je omytými rajčátky na stoncích a vše pokapejte olivovým olejem s bylinkami. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut, dokud ryby nezezlátnou.
Mezitím nakrájejte na měsíčky uvařené neoloupané brambory a opečte je dozlatova na pánvi se zbylým olejem. Přidejte olivy, med, dijonskou hořčici, bílé víno a opatrně promíchejte. Vše prudce provařte a směs přidejte na plech k rybám. Vše krátce zapečte a ihned podávejte posypané pažitkou.