Pečený losos s kaparovou omáčkou
Potřebujete:
4 porce lososa bez kůže a kostí
1 citron
sůl
mletý bílý pepř
2 lžíce másla
1 lžíci hladké mouky
300 ml mléka
3 lžíce kaparů
3 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy:
Porce ryby osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte rozležet. Pak je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, na každou porci položte kousíček másla a pečte 15-20 minut.
Z druhé lžíce másla a hladké mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji mlékem, rozšlehejte metličkou a povařte velmi zvolna asi 10 minut. Vmíchejte jemně nasekané kapary, lžíci citronové šťávy, lžičku citronové kůry, dochuťte solí, pepřem. Nakonec vmíchejte do omáčky zakysanou smetanu a už nevařte.
Porce masa rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s různě upravenými bramborami a salátem.