TÝDEN AROMATICKÝCH JÍDEL: když syrečky provoní byt

Vaření a recepty 9. února 2013

Olomoucké tvarůžky někomu božsky voní, jiný by se s prominutím po... Některé škarohlídy posedlé linií může k jejich konzumaci dovést to, že se jedná o jeden z nejdietnějších sýrů. A když se dobře upraví, je to lahůdka.

Řezy se syrečky a klobásou

Potřebujete:

250 g vařených oloupaných brambor

200 g hladké mouky

200 g měkkého tvarohu

150 g oloupané cibule

150 g brynzy

2 paprikové klobásy

100 g olomouckých tvarůžků

50 g anglické slaniny

1 vejce

1 jarní cibulku

30 g rozpuštěného másla

1/2 sáčku kypřicího prášku

sůl

Postup přípravy:

  1. Do mísy nastrouhejte brambory, přidejte tvaroh, vejce a zasypte moukou s kypřicím práškem. Vše osolte a zpracujte vláčné těsto. Menší pekáč nebo zapékací formu vyložte pečicím papírem.

  2. V hluboké pánvi orestujte dosklovata najemno nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy. Osmahněte, přidejte pokrájenou jarní cibulku a odstavte.

  3. Těsto rozdělte na poloviny a jednu z nich rozválejte na obdélník velikosti pekáče. Těsto opatrně pomocí válečku přeneste do pekáče, poklaďte ho podušenou cibulí se slaninou a klobásou, posypte brynzou a na kostičky pokrájenými syrečky.

  4. Náplň zakryjte druhou rozválenou polovinou těsta, okraje přimáčkněte, potřete máslem a pečte v troubě při 180 °C asi 35 minut.