VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: špenát se sýrem

Vaření a recepty 10. března 2013

Náš zdravý bezmasý týden uzavíráme obědem s vysokým obsahem železa. Tak si ho vychutnejte.

Čerstvý domácí sýr se špenátem podávaný s chlebem

Potřebujete:

8 ml 30% smetany

150 g špenátové pasty

nasekaný česnek

koriandr

nasekané zelené chilli

listy suché pískavice

sůl

slunečnicový olej

máslo

kmín

150 g tvarohu

Postup přípravy:

Olej zahřejte na pánvi, přidejte kmín a česnek, zelené chilli a špenát. Vařte 10 minut a pak přidejte nakrájené kousky tvarohu a všechny ostatní přísady kromě smetany a pískavice. Vařte dalších 5 minut na mírném ohni a pak přidejte smetanu a drcené listy pískavice. Nechte vařit další 2 minuty.