ŠPÍZOVÝ TÝDEN: smažené špízy s ananasem

Vaření a recepty 14. března 2013

Špízy můžete i osmažit. Důležité je, aby maso zůstalo křehké a šťavnaté.

Smažené špízy s ananasem

Potřebujete:

4 kuřecí prsíčka

sůl

mletý bílý pepř

5 lžic kokosové moučky

4 plátky kompotovaného ananasu

3 lžíce hladké mouky

1 vejce

0,5 dl minerálky

olej na smažení

kompot z manga

Postup přípravy:

  1. Kuřecí prsa podélně rozkrojte, naklepejte a nakrájejte na dva proužky, ty osolte a opepřete. Každé kolečko ananasu rozkrájejte na 8 dílků. Na špejle pak střídavě navlékejte maso a kousky ananasu.

  2. Vejce rozšlehejte s minerálkou, přisypte mouku a nakonec 2 lžíce kokosové moučky. V těstíčku obalte špízy a vložte je do rozehřátého oleje. Smažte je na středním ohni ze všech stran, aby byly dobře propečené.

  3. Po vyjmutí špízy posypte zbylým kokosem. Podávejte s mangovým kompotem. Vhodnou přílohou může být například zapékaná bramborová kaše.