ŠPÍZOVÝ TÝDEN: máte rádi ryby?

Vaření a recepty 16. března 2013

Snad nás nebudete proklínat, že po houbách nabízíme další lahůdku, kterou ovšem každý nemusí. Rybí maso je velmi zdravé, a to grilované především.

Rybářské ššpízy

Potřebujete:

600 g směsi ryb bez kůže a bez kostí

1 citron

worcesterskou omáčku

2 lžíce oleje

1 lžíci másla

sůl

zelenou petrželovou nebo libečkovou nať na ozdobu

Postup přípravy:

  1. Ryby nakrájejte na kousky asi 3 x 3 cm. Vymačkejte 1/2 citronu a šťávu smíchejte s worcesterskou omáčkou a lžící oleje. Směsí potřete ryby, zakryjte a nechte asi 4 hodiny odležet v chladu.

  2. Jednotlivé kousky osolte a střídavě napichujte na jehly. Zbylý olej a máslo rozehřejte na velké pánvi nebo pekáčku, položte do něj špízy, a ty pomalu opékejte a opatrně obracejte.

  3. Podávejte s opečenými bramborami a cibulkou, porce ozdobte plátky citronu a zelenou natí.