Rybářské špízy
Potřebujete:
600 g směsi ryb bez kůže a bez kostí
1 citron
worcesterskou omáčku
2 lžíce oleje
1 lžíci másla
sůl
zelenou petrželovou nebo libečkovou nať na ozdobu
Postup přípravy:
Ryby nakrájejte na kousky asi 3 x 3 cm. Vymačkejte 1/2 citronu a šťávu smíchejte s worcesterskou omáčkou a lžící oleje. Směsí potřete ryby, zakryjte a nechte asi 4 hodiny odležet v chladu.
Jednotlivé kousky osolte a střídavě napichujte na jehly. Zbylý olej a máslo rozehřejte na velké pánvi nebo pekáčku, položte do něj špízy, a ty pomalu opékejte a opatrně obracejte.
Podávejte s opečenými bramborami a cibulkou, porce ozdobte plátky citronu a zelenou natí.