ŠPÍZOVÝ TÝDEN: mleté maso se žampiony

Vaření a recepty 17. března 2013

Nezapomeňte na zeleninový salát, dnešní špízy z mletého masa postrádají napíchnutou zeleninu, tak si ji dopřejte sólo.

Špízy s mletým masem a žampiony

Potřebujete:

600 g mletého masa (vepřového nebo drůbežího)

1 lžičku mleté červené papriky

grilovací koření

1 cibuli

1 vejce

3 lžíce vlažné vody

250 g žampionů

sůl

mletý černý pepř

olej

Postup přípravy:

  1. Mleté maso osolte a okořeňte pepřem a mletou paprikou. Přimíchejte rozšlehané vejce a vodu, cibuli nasekejte nadrobno a vmíchejte do směsi.

  2. Žampiony očistěte a odkrojte nožičky.

  3. Z masové směsi tvarujte kuličky a střídavě s hlavičkami žampionů je napichujte na grilovací jehly nebo špejle. Vložte špízy na rošt, potřete je olejem a posypte grilovacím kořením. Grilujte je, otáčejte a potírejte olejem, až jsou měkké a zlatavé.

  4. Podávejte s opečenými bramborami nebo pečivem, nezapomeňte na čerstvou zeleninu či salát.