RUSKÝ TÝDEN: bliny zní možná zvláštně, ale jsou moc dobré

Vaření a recepty 20. března 2013

Nenechte se ošálit. I pod drsnou slupkou se skrývají neuvěřitelné dobroty.

Bliny s kyselou smetanou a vejcem

Potřebujete:

100 g pohankové mouky

100 g hladké mouky

20 g cukru

3 dl mléka

50 g másla

2 vejce

2 lžičky droždí v prášku

2 vejce uvařená natvrdo

kelímek kyselé smetany

zelené fazolky

pepř

sůl

Postup přípravy:

  1. V teplém mléce rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. Přidejte obě mouky, cukr, sůl, droždí, vejce a vymíchejte do hladké hmoty. Nechte na teplém místě asi hodinu kynout.

  2. Na suché teflonové pánvi usmažte z těsta placičky. Na každou placičku dejte lžičku kyselé smetany, osminku vajíčka uvařeného natvrdo a zelené fazolky povařené ve slané vodě. Osolte, opepřete a podávejte.