Beef Stroganoff
Potřebujete:
200 g cibule
300 g žampionů
2 kyselé okurky
2 lžíce hořčice
600 g telecích filet
2 lžíce másla
1 lžíci mouky
3 dl vývaru
pepř
citronovou šťávu
150 g zakysané smetany
hrst nasekané listové petržele
Postup přípravy:
Očištěné maso nakrájejte na tenké proužky, na másle prudce osmahněte ze všech stran a dejte stranou. Cibuli a žampiony nakrájejte nadrobno, krátce osmahněte na másle, zaprašte moukou, přilijte vývar a nechte přejít varem. Do pánve přidejte hořčici, ochuťte lžící citronové šťávy, osolte a opepřete. Asi 5 minut vařte na mírném plamenu.
Maso vraťte do pánve, přidejte nakrájenou kyselou okurku a 3 minuty prohřejte v omáčce. Promíchejte se zakysanou smetanou, případně dosolte. Podávejte s rýží nebo noky.