RUSKÝ TÝDEN: zachutná vám pohanka?

Vaření a recepty 23. března 2013

Ruská kuchyně má svůj původ v obyčejné stravě chudých rolníků, kteří jedli především brambory, kapustu, okurky, cibuli, houby a chleba. A taky pohanku.

Pohanka s houbami

Potřebujete:

250 g celé pohanky

400 g čerstvých jedlých lesních nebo pěstěných hub

1 mladou cuketu

1 cibuli

1-2 stroužky česneku

pepř

sůl

saturejku

olej

Postup přípravy:

  1. Pohanku spařte vařící vodou. Potom ji nasypte do kastrolu, zalijte vodou, aby byla asi 1 cm potopena, a zvolna ji vařte pod zakrytou poklicí asi 5 minut. Odstavte a nechte dojít.

  2. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, nasypte do něj drobně nakrájenou cibuli a nechte zpěnit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené houby a vše orestujte do měkka. Přidejte na kostičky nakájenou cuketu, osolte, opepřete, ochuťte saturejkou a dovařte. Promíchejte s pohankou a podávejte.