VELIKONOČNÍ TÝDEN: výborná nádivka

Vaření a recepty 26. března 2013

Nádivka z uzeného a králičího masa se neobejde bez kopřiv. A Velikonoce zase bez nádivky.

Velikonoční hlavička

Potřebujete:

400 g uzeného masa

300 g libového vepřového nebo králičího masa

5 housek

masový vývar

sekané kopřivy

petržel

pažitku

muškátový květ

pepř

5 vajec

100 ml mléka

30 g másla

tuk na vymazání formy

sterilované okurky

Postup přípravy:

  1. Uvařte 400 g uzeného masa, 300 g libového vepřového nebo králičího masa (každé zvlášť). Nakrájejte na kostičky 5 mírně tuhých housek, zvlhčete je vývarem z masa, přidejte drobně nasekané maso, misku sekaných kopřiv, petrželky a pažitky (kopřivy předem spařte vařící vodou). Okořeňte muškátovým květem, pepřem a promíchejte. Zalijte 5 vejci rozkvedlanými se 100 ml mléka a špetkou soli. Promíchejte a nechte 10 minut stát.

  2. Zapékací mísu vytřete tukem, naplňte směsí, navrch položte vločky z 30 g másla a v předehřáté troubě zvolna upečte. Hotovou hlavičku posypte jemně nasekanými natěmi.

Tip

Podávejte se zeleninovým salátem nebo sterilovanými okurkami.