VELIKONOČNÍ TÝDEN: pečeně s nádivkou

Vaření a recepty 30. března 2013

Pečeně s nádivkou vám bude chutnat vždycky, nejen na Velikonoce. Ale je fakt, že tyhle svátky se bez nádivky neobejdou.

Velikonoční pečeně s nádivkou

Potřebujete:

200 g jemně nasekaného nebo umletého uzeného kuřecího masa

strouhanku ze 2 rohlíků

2 lžíce smetany

1 vejce

2 lžíce nasekané petrželky

1/2 drobně nakrájené kapie

2 lžíce hrášku

pepř

špetku muškátového květu

lžičku sypkého bujónu

800 g vykostěné vepřové pečeně

Postup přípravy:

  1. Do misky dejte 200 g jemně nasekaného nebo umletého uzeného kuřecího masa (nebo šunky), strouhanku ze 2 rohlíků, 2 lžíce smetany, vejce, 2 lžíce nasekané petrželky, 1/2 drobně nakrájené kapie, 2 lžíce hrášku, pepř, špetku muškátového květu, lžičku sypkého bujónu a dobře vše rozmíchejte.

  2. Přibližně 800 g vykostěné vepřové pečeně prokrojte na plát, mírně naklepejte, osolte, potřete nádivkou, stočte a ovažte potravinářským provázkem. Maso opečte ze všech stran na olejem potřené pánvi, dejte do pekáčku, posypte solí a drceným kmínem, podlijte a upečte doměkka. Podle potřeby podlévejte.

  3. Upečené maso vyjměte, šťávu vypečte do tuku, posypte lžící hladké mouky, zalijte vodou a povařte. Maso vraťte do šťávy a společně krátce prohřejte. Podávejte s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.