Velikonoční pečeně s nádivkou
Potřebujete:
200 g jemně nasekaného nebo umletého uzeného kuřecího masa
strouhanku ze 2 rohlíků
2 lžíce smetany
1 vejce
2 lžíce nasekané petrželky
1/2 drobně nakrájené kapie
2 lžíce hrášku
pepř
špetku muškátového květu
lžičku sypkého bujónu
800 g vykostěné vepřové pečeně
Postup přípravy:
Do misky dejte 200 g jemně nasekaného nebo umletého uzeného kuřecího masa (nebo šunky), strouhanku ze 2 rohlíků, 2 lžíce smetany, vejce, 2 lžíce nasekané petrželky, 1/2 drobně nakrájené kapie, 2 lžíce hrášku, pepř, špetku muškátového květu, lžičku sypkého bujónu a dobře vše rozmíchejte.
Přibližně 800 g vykostěné vepřové pečeně prokrojte na plát, mírně naklepejte, osolte, potřete nádivkou, stočte a ovažte potravinářským provázkem. Maso opečte ze všech stran na olejem potřené pánvi, dejte do pekáčku, posypte solí a drceným kmínem, podlijte a upečte doměkka. Podle potřeby podlévejte.
Upečené maso vyjměte, šťávu vypečte do tuku, posypte lžící hladké mouky, zalijte vodou a povařte. Maso vraťte do šťávy a společně krátce prohřejte. Podávejte s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.