Bezlepkový kynutý beránek
Potřebujete:
500 g bezlepkové mouky
1,5 dcl vody
150 g Korunního cukru na pečení
100 g másla
100 g rozinek
2 vejce
7 g soli
1 balíček droždí
citrónovou kůru
mandle a Korunní cukr moučku v mlýnku na ozdobení
Postup přípravy:
Droždí rozdrobte, zasypte troškou cukru a opatrně zalijte trochou vody. Nechte na teplém místě vyběhnout a v míse smíchejte s ostatními přísadami. Důkladně prohněťte a vytvořte vláčné těsto. To nandejte do velké formy na beránka a dejte vykynout na teplé místo asi na půl hodiny.
Potom pečte cca 45-50 minut při teplotě 200 °C. Hotového beránka vyklopte a po vystydnutí pocukrujte vydatně moučkovým cukrem v mlýnku.
.