VELIKONOČNÍ TÝDEN: připravte si beránka

Vaření a recepty 31. března 2013

Velikonoční beránek je symbolem českých Velikonoc. Pořiďte si něco nového na sebe, aby vás nepokakal.

Bezlepkový kynutý beránek

Potřebujete:

500 g bezlepkové mouky

1,5 dcl vody

150 g Korunního cukru na pečení

100 g másla

100 g rozinek

2 vejce

7 g soli

1 balíček droždí

citrónovou kůru

mandle a Korunní cukr moučku v mlýnku na ozdobení

Postup přípravy:

  1. Droždí rozdrobte, zasypte troškou cukru a opatrně zalijte trochou vody. Nechte na teplém místě vyběhnout a v míse smíchejte s ostatními přísadami. Důkladně prohněťte a vytvořte vláčné těsto. To nandejte do velké formy na beránka a dejte vykynout na teplé místo asi na půl hodiny.

  2. Potom pečte cca 45-50 minut při teplotě 200 °C. Hotového beránka vyklopte a po vystydnutí pocukrujte vydatně moučkovým cukrem v mlýnku.

.