Žampiony plněné provensálskou zeleninou a gratinované gorgonzolou s kaparovým dipem
Potřebujete:
80 g žampionů
15 g cukety
15 g papriky
15 g cibule
15 g gorgonzoly
5 g kaparů
1 lžíci majonézy a bílého jogurtu
sůl
pepř
rozmarýn
Postup přípravy:
Žampiony očistěte a zbavte nožiček. Troubu nechte předehřát na 180 °C, mezitím nakrájejte na drobno provensálskou zeleninu a orestujte ji na olivovém oleji cca 3 minuty. Nakonec přidejte na jemno nakrájený rozmarýn a dochuťte solí a pepřem.
Orestovanou zeleninou naplňte všechny hlavičky žampionů, vložte je do předehřáté trouby a pečte cca 3 minuty. Pak přidejte navrch gorgonzolu a pečte do roztavení sýra cca 5 minut.
Připravte si dip - nakrájejte si na jemno kapary, ty smíchejte s majonézou, jogurtem a dochuťte solí a pepřem.