VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: plněné žampiony zapečené gorgonzolou

Vaření a recepty 4. března 2013

Ochutnejte vynikající předkrm, který servírují v rámci festivalu Vegetfest v restauraci Ambroisie. Je to opravdová lahůdka.

Žampiony plněné provensálskou zeleninou a gratinované gorgonzolou s kaparovým dipem

Potřebujete:

80 g žampionů

15 g cukety

15 g papriky

15 g cibule

15 g gorgonzoly

5 g kaparů

1 lžíci majonézy a bílého jogurtu

sůl

pepř

rozmarýn

Postup přípravy:

  1. Žampiony očistěte a zbavte nožiček. Troubu nechte předehřát na 180 °C, mezitím nakrájejte na drobno provensálskou zeleninu a orestujte ji na olivovém oleji cca 3 minuty. Nakonec přidejte na jemno nakrájený rozmarýn a dochuťte solí a pepřem.

  2. Orestovanou zeleninou naplňte všechny hlavičky žampionů, vložte je do předehřáté trouby a pečte cca 3 minuty. Pak přidejte navrch gorgonzolu a pečte do roztavení sýra cca 5 minut.

  3. Připravte si dip - nakrájejte si na jemno kapary, ty smíchejte s majonézou, jogurtem a dochuťte solí a pepřem.