Přírodní kozí sýr pečený v loupaných paprikách a listovém těstě s fenyklovým pyré
Potřebujete:
0,6 kg přírodního kozího sýra
4 barevné papriky
balíček listového těsta
2 fenykly
100 g másla
1 vejce
100 g jedlých kaštanů
1 brambor
sůl
pepř
cukr
čerstvé bylinky
ořechový olej
Postup přípravy:
Kozí sýr rozmačkejte a přidejte nasekané bylinky. Papriky zprudka opečte při vysoké teplotě v troubě, poté dejte do misky a překryjte fresh fólií. Po chvíli se fólie zapaří a půjde snáze loupat.
Rozválené listové těsto položte na pečicí papír a přesuňte do zapékací misky nebo srnčího hřbetu. Do prohlubně na listové těsto rozprostřete oloupané a osušené plátky paprik. Pak vměstnejte kozí sýr s bylinkami, přiklopte paprikami a převisy listového těsta.
Rozkvedlejte si vajíčko, vršek namažte a posypte hrubozrnnou solí a sezamem. Pečte v rozpálené troubě na 160 °C asi 20 minut, dokud nebude těsto pěkně opečené.
Fenykl nakrájejte na malé kusy, přidejte oloupaný brambor a vařte ve slané vodě doměkka. Poté vše sceďte, rozmixujte s kouskem másla dohladka a propasírujte přes jemný cedník.
Na pánvi si rozpusťte cukr na karamel, přidejte kaštany a zalijte lehce vodou. Nechte zredukovat a lehce osolte. Servírujte fenyklové pyré, plátek pečeného kozího sýra, kaštany a obkružte ořechovým olejem.