VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: výborné pikantní kornoutky

Vaření a recepty 6. března 2013

Ostré jako břitva, a přitom velmi chutné! Tak bychom mohli charakterizovat kornoutky z jednoduchého těsta naplněné pikantní bramborovou směsí. Pochutnáte si na nich v rámci Vegetfestu v restauraci Indian Jewel.

Potato Samosa

Potřebujete:

30 g hladké mouky

semena karamboly

slunečnicový olej

100 g brambor

0,15 g zeleného hrachu, poloviční množství rozinek

garam masalu

sůl

zelené chilli

mangový prášek

červené chilli

kmín

listy zeleného koriandru

listy suché pískavice

celá semena koriandru

Postup přípravy:

  1. Udělejte si těsto z mouky, oleje, špetky soli, semen karamboly a vody. Dejte jej stranou.

  2. Brambory nakrájejte na malé kousky a povařte. Rozpalte malé množství oleje, přidejte kmín a celá semena koriandru. Když semena zhnědnou, přidejte brambory, sůl, garam masalu, hrášek, zelené a červené chilli a mangový prášek. Orestujte po dobu 2 - 3 minut, pak přidejte rozinky, zelené listy koriandru a rozdrcené listy suché pískavice.

  3. Rozválejte těsto a vyrobte kornoutky, ty vyplňte směsí z brambor. Po pevném uzavření kornoutky osmažte.