VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: dýňové rizoto s lanýžovým olejem

Vaření a recepty 7. března 2013

Lehké rizoto té nejvybranější chuti podle šéfkuchaře restaurace Ambroisie prostě musíte ochutnat, ten zážitek stojí za to. V rámci právě probíhajícího Vegetfestu máte jedinečnou příležitost.

Dýňové rizoto se šalvějí a cuketou zjemněné lanýžovým olejem a sypané parmezánem Grana Padano

Potřebujete:

50 g dýně

50 g cukety

2 listy šalvěje

rýži Arborio

1 šalotku

zeleninový vývar

20 g másla

parmezán

lanýžový olej

sůl

pepř

Postup přípravy:

  1. Očištěnou dýni a cuketu nakrájejte na kostky velké asi 2 cm. Na rozehřáté pánvi je restujte na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidejte zeleninový vývar a šalvěj.

  2. Připravenou uvařenou rýži Arborio přidejte na pánev a nechte povařit asi 2 minuty. Nakonec přidejte máslo a míchejte až do zahuštění rizota. Přidejte pár kapek lanýžového oleje a před servírováním posypte hoblinami parmezánu.