Dýňové rizoto se šalvějí a cuketou zjemněné lanýžovým olejem a sypané parmezánem Grana Padano
Potřebujete:
50 g dýně
50 g cukety
2 listy šalvěje
rýži Arborio
1 šalotku
zeleninový vývar
20 g másla
parmezán
lanýžový olej
sůl
pepř
Postup přípravy:
Očištěnou dýni a cuketu nakrájejte na kostky velké asi 2 cm. Na rozehřáté pánvi je restujte na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidejte zeleninový vývar a šalvěj.
Připravenou uvařenou rýži Arborio přidejte na pánev a nechte povařit asi 2 minuty. Nakonec přidejte máslo a míchejte až do zahuštění rizota. Přidejte pár kapek lanýžového oleje a před servírováním posypte hoblinami parmezánu.