VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: banánové suflé se zmrzlinou

Vaření a recepty 8. března 2013

Výborný lehký dezert můžete právě teď ochutnat v restauraci St. Havel. A dejte si k němu kávu, podpoříte senzační chuť kávové zmrzliny.

Banánové suflé s kávovou zmrzlinou

Potřebujete:

3 banány

3 vejce

cukr

vanilkový cukr

máslo

1 polévkovou lžíci hladké mouky

kávovou zmrzlinu

Postup přípravy:

  1. Banány oloupejte a rozmačkejte vidličkou na kaši, přidejte žloutky a vanilkový cukr, opět propracujte a přidejte trochu hladké mouky. Bílky vyšlehejte na hustý sníh s trochou moučkového cukru a vše smíchejte.

  2. Formičky vymažte máslem a vysypte cukrem, nalijte do nich směs a vložte do trouby rozpálené na 200 °C na 10 minut. Podávejte pocukrované se zmrzlinou.