Pivní týden: Ryba v pivním těstíčku

Vaření a recepty 16. dubna 2013

Máte zažité, že se k rybě hodí suché bílé víno? Zbořte mýtus a vyzkoušejte zkombinovat rybu s pivem. Je to totiž velmi chutná záležitost.

Potřebujete:

750 g rybího filé

2 dl tmavého piva Ferdinand

1 vejce

1 lžíci polohrubé mouky

1 dl oleje

1 lžičku citronové šťávy

pepř

sůl

Postup:

  1. Vykostěná rybí filátka (mohou být například z tresky) omyjte a osušte.

  2. V misce rozšlehejte mouku, pivo, vaječný žloutek, sůl a pepř. Není-li těstíčko dostatečně husté, přidávejte mouku. Potom z vaječného bílku ušlehejte pevný sníh, ten vmíchejte do těstíčka.

  3. V těstíčku obalte filátka a osmažte je na oleji. Podávejte pokapané citronovou šťávou, jako příloha se hodí domácí hranolky.