Pivní týden: Pečené špekáčky v pivě

Vaření a recepty 19. dubna 2013

Špekáčky na pivě je oblíbená hospodská krmě. Není ale vůbec složité udělat si je doma.

Potřebujete:

8 špekáčků

2 cibule

1 červenou papriku

1 feferonku

drcený černý pepř

4 lžíce kečupu

2 lžičky worcesteru

černé pivo

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, omytou a osušenou papriku nakrájejte na nudličky.

  2. Špekáčky podélně nakrojte, ale nedokrojte, naplňte částí cibule a papriky a nakrájenou feferonkou (můžete ji vynechat). Narovnejte je do zapékací misky, posypte drceným pepřem, zbylou cibulí a paprikou, zalijte worcesterem, kečupem a asi 100–150 ml piva.

  3. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zapékejte asi 30 minut. Podávejte s chlebem nebo jiným pečivem a čerstvou či naloženou zeleninou.