Bezmasý týden: Dýňové rizoto se šalvějí a cuketou

Vaření a recepty 2. dubna 2013

Pusťte z hlavy představu klasického českého rizota s hráškem a sterilovanou zeleninou. Tenhle pokrm se mu ani v nejmenším nepodobá, nicméně v chuti jej snadno předčí.

Potřebujete:

50 g dýně

50 g cukety

2 listy šalvěje

rýži arborio

1 šalotku

zeleninový vývar

20 g másla

parmazán

lanýžový olej

sůl

pepř

Postup:

  1. Očištěnou dýni a cuketu nakrájejte na kostky velké asi 2 cm. Na rozehřáté pánvi restujte na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidejte zeleninový vývar a šalvěj.

  2. Připravenou uvařenou rýži arborio přidejte na pánev a nechte povařit asi 2 minuty. Nakonec přidejte máslo a míchejte až do zahuštění rizota. Zakapejte lanýžovým olejem a před servírováním posypejte hoblinami parmazánu.