Pivní týden: Kapr pečený v pivu

Vaření a recepty 20. dubna 2013

Klasického obalovaného kapra, co známe z vánočních tabulí, pusťte z hlavy. Teď vaříme jinou chuťovku.

Potřebujete:

1 kapra

200 g másla

500 ml piva 12°

hladkou mouku

3 stroužky česneku

sladkou mletou papriku

sůl

Postup:

  1. Kapra vykuchejte a naporcujte. Každou porci potřete česnekem rozetřeným se solí. Mouku dobře promíchejte s mletou paprikou a obalte v ní jednotlivé kousky masa.

  2. Pekáček vytřete máslem, naskládejte do něj porce ryby kůží nahoru, poklaďte je hojně plátky másla a vše zalijte pivem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, po chvíli teplotu snižte na 180 °C a kapra upečte doměkka. Podávejte s pečenými bramborami a čerstvým salátem.