Pivní týden: Čertovské medailonky

Vaření a recepty 21. dubna 2013

Feferonky a pikantní pochutiny všeho druhu s pivem bezvadně ladí dohromady.

Potřebujete:

500 g vepřové svíčkové (panenky)

1 cibuli

1 lžíci hořčice

1 lžíci ostrého kečupu

2 stroužky česneku

1 lžičku worcesterské omáčky

100 ml světlého piva

sůl

olej na opečení

feferonku na ozdobení

Postup:

  1. Z nadrobno pokrájené cibule, hořčice, kečupu, prolisovaného česneku, worcesterské omáčky, piva a soli připravte marinádu.

  2. Z vepřové svíčkové nakrájejte medailonky, a ty lehce naklepejte. Vložte je do marinády a nechte v chladnu nejméně tři hodiny proležet.

  3. Poté medailonky opečte na rozehřátém oleji, podlijte zbylou marinádou a krátce poduste. Podávejte ozdobené feferonkou s chlebem nebo malými bramboráčky.