Potřebujete:
300 g cizrny
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
mořskou sůl
čerstvě podrcený pepř
4 lžíce jemně nasekané zelené petrželky
250 g mrkve
svazek naťových cibulek
250 g rajčat
1 malou masitou červenou papriku
Postup:
Cizrnu den předem propláchněte, zalijte ji studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Vložte ji do hrnce (nejlépe tlakového) a uvařte doměkka (vodu osolte až ke konci vaření). Cizrnu sceďte, ještě vlažnou zalijte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte, opepřete, promíchejte a nechte zcela vychladnout.
Přidejte nasekanou zelenou petrželku, na nudličky nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata, pokrájené naťové cibulky a drobně nakrájenou červenou papriku. Salát promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a okyselte citronem.