Potřebujete:
3 středně velké fenykly
4 pomeranče
12 černých vypeckovaných oliv
svazeček zelené hladké petrželové natě
drcený pepř
mořskou sůl
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Fenykly očistěte, odkrojte tuhé horní řapíky, podélně je rozčtvrťte, vykrojte tuhou část od kořene a jemně je nakrájejte na měsíčky. Nasypejte je do mísy, osolte, opepřete, zalijte olejem, promněte a nechte v chladu 10 minut rozležet.
Pak okrájejte kůru z pomerančů až na čistou dřeň. Nad miskou se salátem vykrájejte z pomerančů jednotlivé měsíčky a přidejte je do salátu, pomerančovou kostru do něj vymačkejte. Přidejte natrhané lístky petrželky, na čtvrtky nakrájené olivy a promíchejte.