Potřebujete:
16 vařených tygřích krevet
4 rajčata
250 g malých cuket
100 g černých oliv bez pecky
8 listů ledového salátu
8 listů salátu lollo rosso
4 listy hlávkového salátu
2 lahůdkové cibulky
2 lžíce olivového oleje
sůl
drcený pepř
Dresink:
200 g smetanového jogurtu
100 g majonézy
1/2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky worcesterské omáčky
1–2 lžičky hnědého cukru
1 lžičku tabasca
sůl
mletý pepř
Postup:
Všechny suroviny uvedené pro přípravu dresinku smíchejte a přidejte dvě lžíce najemno nasekané cibulové natě. Zálivku nechte rozležet.
Mezitím omyjte, osušte a na větší kusy natrhejte listy salátu. Rajčata nakrájejte na tenká kolečka, stejně tak i cibulky, a k nim přidejte překrájené olivy.
V pánvi na oleji opečte na tenká kolečka nakrájenou cuketu. Vyjměte je a osušte v papírové utěrce. Zeleninu na salát zlehka promíchejte a rozdělte na talíře. Navrch dejte krevety. Před konzumací pokapejte salát dresinkem.