Potřebujete:
1 konzervu bílých fazolí
1 konzervu červených fazolí
2 rajčata
2 masité papriky (různé barvy)
1 cibuli
2 velké předem uvařené brambory (ve slupce)
2 stroužky česneku
provensálskou bylinkovou směs
olej
ocet
sůl, pepř
petrželovou nať
Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a stroužky česneku nakrájejte na kolečka. Papriky omyjte, osušte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky.
Olej zahřejte ve větší pánvi a vložte na něj cibuli a papriky, chvíli restujte, potom přidejte brambory a česnek a osmažte vše dozlatova.
Fazole slijte a nechte okapat. Společně s nakrájenými rajčaty je přidejte do pánve, osolte, opepřete, přisypejte provensálské bylinky, zlehka promíchejte a nechte prohřát. Směs nandejte na talíře, posypejte zelenou petrželkou a podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.