Salátový týden: Barevný fazolový

Vaření a recepty 27. dubna 2013

Tenhle salát svými veselými barvami přímo vybízí ke snědení. Tak dobrou chuť!

Potřebujete:

1 konzervu bílých fazolí

1 konzervu červených fazolí

2 rajčata

2 masité papriky (různé barvy)

1 cibuli

2 velké předem uvařené brambory (ve slupce)

2 stroužky česneku

provensálskou bylinkovou směs

olej

ocet

sůl, pepř

petrželovou nať

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a stroužky česneku nakrájejte na kolečka. Papriky omyjte, osušte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky.

  2. Olej zahřejte ve větší pánvi a vložte na něj cibuli a papriky, chvíli restujte, potom přidejte brambory a česnek a osmažte vše dozlatova.

  3. Fazole slijte a nechte okapat. Společně s nakrájenými rajčaty je přidejte do pánve, osolte, opepřete, přisypejte provensálské bylinky, zlehka promíchejte a nechte prohřát. Směs nandejte na talíře, posypejte zelenou petrželkou a podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.