Potřebujete:
1 kg muškátové dýně
2 větší brambory
1 cibuli
šafrán
citron
máslo
mletý kardamom
sůl
pepř
cukr
zakysanou smetanu
lanýžový olej
čerstvou řeřichu
Postup:
Dýni opláchněte, oloupejte, zbavte pecek, rozřežte na kusy a pečte v troubě při teplotě 170 °C dozlatova. Cibuli a oloupané brambory nakrájejte na kostky, orestujte na másle, přidejte šafrán a zalijte vodou nebo vývarem. S tekutinou pracujte s rozumem, aby polévka nebyla příliš řídká.
Přidejte opečenou dýni a uvařte ji doměkka. Rozmixujte a dochuťte solí, cukrem, kardamomem, mletým pepřem a citronovou šťávou.
Při servírování přidejte noček zakysané smetany, zakápněte ho lanýžovým olejem a ozdobte klíčky řeřichy.