Potřebujete:
3 hermelíny
asi 2 lžíce nakládané červené kapie
2 cibule
hrst jemně nakrájeného syrového zelí
chilli pastu
1 lžíci nakládaného zeleného pepře
čerstvé bylinky
nakládané feferonky
3 dl kvalitního oleje
Postup přípravy:
Hermelíny podélně rozřízněte, ale nedokrojte. Vnitřek každého sýru potřete trochou chilli pasty a naplňte nakrájeným zelím, kapií a kolečky cibule.
Sýry naskládejte do vhodné sklenice, přidejte zelené bylinky (oregano, saturejku a podobně), nakládaný zelený pepř a feferonky. Vše zalijte olejem tak, aby sýry byly potopené, sklenici dobře uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě 2 dny.
Pak sýry uložte do chladničky. Podávejte na listu hlávkového salátu doplněné čerstvým chlebem nebo pečivem.