Potřebujete:
600 g kozího sýra
300 g listů trhaných salátů
300 g červené řepy
2 dl octa balsamico
100 g cukru
2 dl portského vína
2 vaječné žloutky
5 ml olivového oleje
Postup přípravy:
Červenou řepu osolte, zabalte do alobalu a dejte upéct do trouby. Pečte cca 40 minut na 160 °C, dokud řepa nezměkne. Nechte zchladnout a poté řepu oloupejte a nastrouhejte na tenké nudličky.
Z připraveného cukru si vytvořte karamel tak, že na pánev nasypte cukr, zalijte ho balzámovým octem a vše svařte na medovou konzistenci. Vychladlou směs smíchejte s řepou.
Kozí sýr nakrájejte na čtyři kolečka a dejte zapéct do trouby na 5 minut při 200 °C. Ze žloutků, vína a cukru ve vodní lázni vyšlehejte hustou pěnu. Na vhodný talíř dejte salát z červené řepy, proložte ho lístky trhaného salátu, navrch položte rozpečený kozí sýr a dokola dozdobte vinnou pěnou.