Potřebujete:
250 g plátků šunky
250 g bílého pečiva
120 ml mléka
80 g listů rukoly
3 vařená vejce
2 syrová vejce
1 lžíci rozpuštěného másla
sůl
Postup:
Rukolu spařte v osolené vodě a nechte okapat. Pečivo nakrájejte na kostky, vložte do mísy, zalejte mlékem a opatrně promíchejte.
Polovinu šunky pokrájejte na kostičky. K namočenému pečivu přidejte lehce pokrájenou rukolu, do směsi rozklepněte 2 vejce, přisypejte šunku, máslo a podle chuti osolte. Pak přimíchejte prosátou mouku a nechte odpočinout.
Na pracovní plochu si rozprostřete asi 50 cm dlouhý pruh potravinářské fólie. Rozložte na ni zbylé plátky šunky tak, aby se lehce překrývaly.
Šunku potřete třetinou hmoty, poklaďte půlkami oloupaných vajec a zakryjte zbylou hmotou. Fólii stočte a celou roládu důkladně ovažte provázkem. Konce fólie zavažte. Připravenou nadívanou šunku vařte půl hodiny ve vroucí vodě.