Potřebujete:
800 g krůtího masa (stehno bez kůže)
2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou
120 g anglické slaniny
1 velkou cibuli
100 g másla
2 bobkové listy
drcený pepř
5 kuliček nového koření
plátek citronu
špetku cukru
sůl
masový vývar na podlití
Postup:
Povolenou zeleninu nechte v sítu okapat. Ve velké pánvi rozehřejte polovinu másla a opečte v ní dorůžova najemno nasekanou cibuli a zeleninu.
Maso omyjte a osušte, slaninu nakrájejte na nudličky. Do pekáčku přendejte opečenou zeleninu, na ni položte maso, přidejte koření, citron, osolte, opepřete a navrch masa položte polovinu zbylého másla. Maso podlijte vývarem a přiklopte.
V troubě vyhřáté na 190 °C duste maso 90 minut a průběžně ho otáčejte, přelévejte zeleninovým výpekem a podlévejte vývarem. Poté sejměte poklici, přidejte zbylé máslo a pečte ještě 30 minut při 180 °C.
Maso i kousky slaniny vyjměte, zeleninu propasírujte přes síto a dochuťte solí a v případě potřeby i cukrem. Maso nakrájejte na plátky, vložte do zeleninového pyré, prohřejte a podávejte s houskovými noky.