Potřebujete:
6 vajec
150 g másla
100 g cukru
60 g hrubé mouky
špetku soli
1 hrnek mléka
1 vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání
jahody na ozdobení
Postup:
Utřete 120 g změklého másla se žloutky a polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh, který spolu s moukou a špetkou soli vmíchejte do žloutkové směsi. Pokud by bylo těsto příliš řídké, zahustěte ho ještě moukou.
Zapékací formu vymažte máslem, nalijte do ní mléko, přidejte zbylé máslo a vanilkový cukr a vložte na chvíli do trouby vyhřáté na 200 °C, než se máslo rozpustí. Horké mléko rozmíchejte a vkládejte do něj lžící noky, které vykrajujete z těsta. Vložte do trouby asi na 10 minut, než noky zrůžoví (noky mají mít krémovitou konzistenci, nesmějí být vypečené). Podávejte je horké, ozdobené jahodami a posypané moučkovým cukrem.