Krůtí týden: Krůtí šnečci na koňaku

Vaření a recepty 2. května 2013

Ačkoliv tenhle recept vypadá strašně složitě, budete sama koukat, jak snadno lze šneky vykouzlit. A pište si, že na strávníky zapůsobíte.

Potřebujete:

650 g krůtích prsou

150 g plátků uzené šunky

3 lžíce koňaku

1 lžíci worcesterské omáčky

1 lžíci sójové omáčky

1 lžíci citronové šťávy

3–4 lžíce olivového oleje

sušený tymián

sůl

čerstvě podrcený černý pepř

Postup:

  1. Maso omyjte, osušte, nakrájejte na plátky a naklepejte. Každý plátek potřete z obou stran solí a pepřem, položte na něj plátek šunky a zarolujte. Roládičky nakrájejte na kolečka asi 1,5 cm široká a napichujte je na špejle předem potřené olejem.

  2. V misce rozmíchejte koňak, citronovou šťávu, olivový olej, worcester, tymián a sójovou omáčku. Marinádou potřete ze všech stran masové šnečky, zakryjte a nechte alespoň 3 hodiny v chladu rozležet.

  3. Špízy opečte na pánvi nebo ugrilujte v troubě či na grilu (asi 5 minut z každé strany). Podávejte s opečenými bramborami nebo se zeleninou.