Potřebujete:
200 g cibule
300 g chřestu
50 g másla
250 g smetany
150 ml bílého vína
muškátový oříšek
sůl
bílý pepř
Na chřestové pesto:
200 g chřestu
100 g citronu
15 g česneku
50 g parmazánu
30 g piniových oříšků
100–150 ml olivového oleje
pepř čtyřbarevný
sůl
Postup:
Oloupaný chřest uvařte v osolené vodě do měkka. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, podlijte ji bílým vínem a nechte trochu vyvařit. Přidejte chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek a rozmixujte dohladka. Podle potřeby dochuťte.
Připravte si chřestové pesto. Oloupaný uvařený chřest rozmixujte spolu s ostatními ingrediencemi, dokud nevznikne chřestové pesto. Olivový olej přilévejte podle vámi chtěné konzistence. Podle chuti osolte.
Na talíři ozdobte krém smetanou a opečenou pancettou.