Potřebujete:
500 g telecí kýty
8 plátků anglické slaniny
mořskou sůl na dochucení
pepř na dochucení
Na omáčku:
0,6 l olivového oleje
0,3 l vinného octa
1 červenou cibuli
1 stroužek česneku
0,050 kg natě z plocholisté petržele
pepř na dochucení
mořskou sůl na dochucení
chilly papričku na dochucení
Na chřest:
200 g čerstvého bílého chřestu
150 g čerstvého zeleného chřestu
50 g čerstvého fialového chřestu
0,015 l slunečnicového oleje
0,015 l řepkového oleje
0,015 l sezamového oleje na marinádu
1 stroužek česneku
sezamová semínka
Postup:
Smíchejte nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidejte olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a nechte 2 hodiny odpočívat v chladu.
Maso nakrájejte na větší kousky, ochuťte solí a ovoňte pepřem. Kousky masa obalte plátky slaniny a napíchněte je na jehly. Na předem rozehřáté pánvi zprudka opečte špízy, přilijte odleželou omáčku a maso na volném plamenu nechte dojít.
Na marinádu si smíchejte olej a sezamová semínka. Chřest omyjte, zbavte dřevnatých konců a nechte v marinádě chvíli odpočívat. Na rozpálenou pánev pomalu rozložte chřest a prolisovaný česnek a zlehka opečte. Podávejte se špízy a marinádou.