Potřebujete:
4 medailonky z vepřové panenky
20 dkg krájeného špeku lardo di colonnata
červený pepř
sůl
10 stroužků česneku
rozmarýn
olivový olej
řecký jogurt
šťávu z loupaných rajčat
4 vejce
10 ks chřestu
strouhaný parmazán
Postup:
Medailonky obalte ve špeku, opepřete a osolte. Maso opečte z obou stran, potřete směsí utřeného česneku s rozmarýnem a nechte na teplém místě odpočinout.
Připravte si omáčku z olivového oleje, šťávy z loupaných rajčat a řeckého jogurtu. Vše krátce povařte, dochuťte solí a přidejte naložený růžový pepř.
Zelený chřest oloupejte a lehce povařte v osolené vodě. Pak ho obalte ve vejci a parmazánové strouhance a usmažte na rozpáleném oleji. Jako přílohu podávejte rané brambory s farmářským máslem.