Potřebujete:
Na náplň:
3 střední červené řepy
3 lžíce řepkového oleje
3 lžíce balzamikového octa
2 vejce
2 stroužky česneku
6 lístků šalvěje
100 g čerstvého kozího sýra
sůl
pepř
Na těsto:
300 g hladké mouky
150 g másla
1 vejce
Postup:
Řepy zabalte do alobalu nebo pečicího papíru. Ke každé přidejte špetku soli, lžíci řepkového oleje a lžíci balzamikového octa. Naskládejte je do pekáčku a pečte v troubě rozehřáté na 190 °C asi jednu hodinu.
Nyní si připravte těsto. Do mísy nasypejte mouku. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a z obojího vytvořte prsty sypkou drobenku. Přidejte vejce a 2 lžíce studené vody a rychle zpracujte do měkkého, nelepivého těsta. Kouli těsta zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně půl hodiny odpočívat.
Upečené řepy oloupejte a nastrouhejte nebo rozmixujte. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, nasekanou šalvěj a rozdrobený sýr, trochu sýra si nechte na posypání vrchu koláče. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
Těsto vyválejte na kulatý plát silný asi půl centimetru. Těstem vyložte remosku. Okraje seřízněte do výšky 3 až 4 cm. Na těsto nalijte náplň a pečte 35 minut.