Potřebujete:
1,5 kg krůtích prsíček
3 šalotky
3 lžíce suchého sherry
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíci medu
4 lžíce oleje
2 malé cukety
2 výhonky chřestu
1 červenou papriku
malý svazek mladé mrkve
100 g zeleného hrášku
150 ml drůbežího vývaru
150 g bílého jogurtu
sůl
pepř
několik lístků kerblíku (nebo zelené petrželky)
Postup:
Cibuli nasekejte najemno a promíchejte ji se sherry, sójovou omáčkou, medem, pepřem a lžící oleje. Marinádou potřete připravené maso, přikryjte a nechte v chladu alespoň hodinu marinovat.
V pekáči rozpalte zbylý olej, vložte do něj maso, osolte ho a krátce z obou stran opečte. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 40 minut (během pečení snižte teplotu na 180 °C). Při pečení maso občas polijte šťávou nebo podle potřeby podlijte trochou vody.
Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky (mrkve nechte celé). K masu přidejte celé mrkve a přilijte polovinu horkého vývaru a pečte dále při 180 °C zhruba 10 minut. Potom přisypejte ostatní nakrájenou zeleninu, přidejte zbývající vývar a pečte dalších 10 minut.
Maso vyndejte z pekáče na mísu nebo rozdělte na porce a obložte zeleninou. Vypečenou šťávu smíchejte s jogurtem a tuto omáčku podávejte zvlášť. Pokrm ozdobte lístky kerblíku a servírujte s bramborami nebo rýží.