Potřebujete:
250 g mouky
2 lžíce řepkového oleje
250 g špenátu
3 dl minerální vody
4 vejce
100 g sýru gorgonzola
50 g jader vlašských ořechů
2 jarní cibulky
2 lžíce smetany
máslo na smažení
pepř a sůl
Postup:
Promíchejte mouku a vejce, přidejte řepkový olej a za stálého míchání vidličkou pomalu postupně přilévejte minerálku. Musíte získat velmi řídké těstíčko. Misku s těstem přikryjte a nechte asi půl hodiny odstát.
Připravte si náplň. Nakrájenou cibulku osmahněte na másle dosklovata, přidejte špenát a pod poklicí duste asi 5 minut. Pak odstraňte poklici a tekutinu nechte úplně odpařit. Gorgonzolu rozmačkejte vidličkou se smetanou, přidejte nasekané ořechy, osolte, opepřete a důkladně promíchejte se špenátem.
Zelenou část cibulky krátce povařte a podélně rozřízněte na proužky. Palačinky připravte běžným způsobem, doprostřed dejte jednu lžíci náplně, zhotovte úhledný balíček a převažte proužky povařené cibulky. Uzlíčky vložte do remosky a zapékejte asi 10 minut.