Potřebujete:
6 kuřecích paliček
500 g batátů
1 červenou papriku
1 červenou cibuli
5 stroužků česneku
2 lžíce řepkového oleje
vývar na podlití
1/2 lžičky tymiánu
sůl
bílý jogurt nebo zakysanou smetanu
zelenou petrželku nebo čerstvý tymián na ozdobu
Postup:
Čerstvé batáty omyjte, uvařte ve slané vodě do poloměkka a nechte vychladnout, pak je oloupejte a nakrájejte na kostky nebo plátky. Vložte je do pekáče vytřeného olivovým olejem a obložte omytými kuřecími paličkami.
Papriku omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nahrubo nasekejte. Papriku s cibulí nasypejte na maso, vše osolte, opepřete, pokapejte rozpuštěným máslem, posypejte tymiánem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Během pečení podlévejte horkou vodou nebo vývarem. Pečte (asi hodinu), dokud maso není měkké a nemá pěkně červenou barvu.
Před koncem pečení povrch posypejte nadrobno nakrájeným česnekem, který lehce vmíchejte do upečené zeleninové vrstvy, aby se nepřipálil a nezhořkl. Každou porci přelijte lžící bílého jogurtu nebo zakysané smetany a přizdobte snítkou petrželky či čerstvého tymiánu.