Potřebujete:
600 g malých rajčátek
2,5 dl suchého bílého vína (nejlépe Retsina)
16 oloupaných větších krevet
200 g rozdrobeného sýru feta
2 cibule
3 lžíce řepkového oleje
2 lžíce nadrobno nasekané hladkolisté petrželky
1/2 lžíce cukru
1 stroužek česneku
sůl
Postup:
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a pomalu ji osmahneme dozlatova. Přidáme nasekanou petrželku, cukr a rozetřený stroužek česneku a minutu opékáme. Pak přidáme omytá rajčata překrojená na půlky a krátce podusíme.
Do hrnce přilijeme bílé víno a dusíme asi 10 minut, dokud se víno skoro neodpaří. Nakonec do hrnce vložíme krevety a zprudka povaříme asi 30 vteřin.
Vše přendáme do pekáčku, lehce osolíme, povrch posypeme rozdrobenou fetou a necháme 3 – 5 minut zapéct v troubě zapnuté na gril a vyhřáté na 250 °C. Podáváme ihned, doplněné čerstvým bílým chlebem nebo pečivem.