Potřebujete:
400 g kuřecích prsíček
200 g šunky
200 g plátkového sýru (eidamu, madelandu apod.)
1 vaničku čerstvých borůvek
2 lžíce másla
špetku cukru
mletý bílý pepř
sůl
Postup:
Kuřecí prsíčka omyjte, osušte a každou porci opatrně naklepejte na tenčí plát, ten osolte a opepřete.
Polovinu borůvek rozmačkejte se špetkou cukru, soli a pepře a rozložte na plátky masa. Borůvky zakryjte plátky šunky a sýru, maso přeložte přes náplň a okraje k sobě sklepněte paličkou nebo spíchněte párátkem.
Naplněné plátky masa rozložte do remosky, potřete máslem a pečte asi patnáct minut dozlatova. Upečené plněné plátky rozdělte na talíře, podlijte vypečenou šťávou z remosky, doplňte je zbylými borůvkami a podávejte s vařenými bramborami nebo s rýží.