Potřebujete:
400 g mražených jahod
3 dl smetany ke šlehání (33%)
120 g čokoládové polevy
26 pohárových trubiček
5 lžic moučkového cukru
Postup:
Tři čtvrtiny mírně rozmražených jahod rozmixujte společně s cukrem a vmíchejte smetanu. Hmotu nalijte do plastové misky, překryjte fólií a nechte 2–3 hodiny mrazit.
Rozvírací formu vyložte fólií, tu nechte přečnívat asi 5 cm přes okraj. Formu po obvodu vyložte trubičkami a přilepte je k sobě rozehřátou čokoládovou polevou. Pokud jsou trubičky moc dlouhé, zkraťte je na výšku formy. Mraženou jahodovou hmotou naplňte vyloženou formu, ozdobte ji zbylými jahodami a mrazte další 4 hodiny.
Charlottu opatrně vyjměte z formy, její spodní část potřete rozehřátou čokoládovou polevou a opět mrazte 1 hodinu.