Zmrzlinový týden: Pudinkové kopečky s ovocem a zmrzlinou

Vaření a recepty 13. června 2013

Víte, co je na těchto kopečcích nejlepší? Že si je můžete dozdobit úplně podle vlastní fantazie!

Potřebujete:

2 balíčky pudinkového prášku (2 různé barvy)

1 l mléka

4 lžíce cukru

1 kelímek smetany ke šlehání

zmrzlinu v krabici

čerstvé ovoce

barevné sypání nebo nastrouhanou čokoládu na ozdobu

Postup:

  1. Do kastrolu vlijte 200 ml mléka a dejte vařit. V 50 ml mléka důkladně rozmíchejte 1 pudinkový prášek. Když je mléko hodně horké, vlijte do něj rozmíchaný prášek a stále míchejte. Jakmile se začne pudink vařit, snižte teplotu a 2 minuty za stálého míchání vařte. Potom kastrol odstavte a vmíchejte asi 2 lžíce cukru.

  2. Formičky nebo misky vypláchněte studenou vodou a ihned do každé nalijte do poloviny pudink. Nechte ho trochu vychladnout a pusťte se stejným způsobem do přípravy druhého sáčku jiné barvy. Ten nalijte do formiček nebo misek na první vrstvu. Nechte opět vychladnout a potom uložte do chladničky, aby pěkně ztuhl (asi hodinu).

  3. Ovoce omyjte a nakrájejte na úhledné kousky. Ze smetany ušlehejte pevnou šlehačku. Připravte si malé talířky nebo jeden tác a vyklopte na něj opatrně pudinkové kopečky. Zmrzlinu nechte trochu povolit a naneste ji na kopečky. Každý ozdobte šlehačkou, kousky ovoce a sypáním či čokoládou. Ihned podávejte.