Potřebujete:
600 g vařených brambor
400 g kuřecích stehenních řízků
2 papriky (červenou a zelenou)
1 cibuli
80 g černých oliv bez pecek
0,6 dl olivového oleje
4 stroužky česneku
1 lžíci nakrájeného čerstvého oregana
1 lžíci nakrájené čerstvé máty
1 lžičku citronové šťávy
1 lžičku kořenicí směsi na gyros
sůl
Postup:
Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na kostky a vložte do misky. Přidejte kořenicí směs, pokapejte citronovou šťávou a lžící olivového oleje a dobře promíchejte.
Brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky, oloupanou cibuli na drobné kostičky. Papriky zbavte semeníků a nakrájejte je na proužky.
Ve velkém kastrolu rozpalte polovinu zbylého oleje a maso v něm za stálého míchání zprudka opečte. Pak ho lehce osolte, přidejte na plátky nakrájený česnek a stáhněte plamen. Maso podle potřeby podlijte minimálním množstvím vody (nebo vývaru) a bez poklice zvolna dopečte doměkka.
V hlubší pánvi rozpalte zbylý olej, zprudka na něm opečte papriky s cibulí a olivami a přidejte je k masu. Na závěr v pánvi opečte brambory, osolte je a přidejte do kastrolu s masem. Vše opatrně promíchejte spolu s bylinkami a podle chuti dosolte.