Potřebujete:
1,2 kg ryb
1 cibuli
bobkový list
nové koření
olivový olej
2 stroužky česneku
malý celer
řapíkatý celer
5 rajčat
sůl
pepř
petrželku
Postup:
Ryby očistěte, dejte je do hrnce a zalijte dostatečným množstvím vody. Vodu osolte, přidejte celou cibuli, malý bobkový list, 2 zrnka nového koření a velmi zvolna ryby uvařte doměkka.
V hrnci zpěňte na 2–3 lžících oleje nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku, 2 nakrájené mrkve, kousek celeru, kousek nakrájeného pórku, 2 nakrájené stonky řapíkatého celeru. Přidejte 5 oloupaných a na kostičky nakrájených rajčat, zalijte přeceděným vývarem z ryb, uveďte do varu a přidejte vykostěné rybí maso. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte nasekanou petrželku a krátce zvolna povařte, až zelenina změkne.