Potřebujete:
6 brambor střední velikosti uvařených ve slupce
3 dl bílého smetanového jogurtu
200 g ovčího sýru
2 menší lilky
2 červené cibule
1 rajčatový protlak
2 žluté papriky
2 zelené papriky
5 stroužků česneku
tymián
oregano
sůl
mletý pepř
olej a strouhanku na misku
Postup:
Omyté lilky nakrájejte na kolečka, osolte je a nechte 15 minut na talíři „vyslzet“. Plátky osušte papírovou utěrkou. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na širší proužky. Cibule nakrájejte na osminky. Protlak promíchejte s jogurtem, utřeným česnekem a dvěma třetinami nastrouhaného ovčího sýru. Oloupané brambory nakrájejte na 6–7 mm silné plátky.
Dno vymazané a vysypané zapékací misky pokryjte plátky brambor, osolte, opepřete a posypejte bylinkami. Vrch potřete jogurtovou směsí a zakryjte částí zeleniny. Opět dejte vrstvu brambor a postup opakujte, nakonec vše zakryjte vrstvou brambor.
Misku přelijte zbylou jogurtovou směsí a posypte zbylým sýrem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 40–50 minut.